Gostilnica, picerija, špageterija

Suhomesnati izdelki družine Faganeli Režemo na filigransko natančno mesoreznico

Naši, že do sedaj zelo bogati in raznoliki ponudbi smo dodali še izvrstne suhomesne izdelke družine Faganeli iz Mirna. Režemo jih na filigransko natančno mesoreznico, ki mesninam ohranja pristni prvinski okus. Mesnine, kot so panceta, pršut, šalam se ob domačem kruhu, zaradi svoje nežne strukture kar same topijo v ustih. 

Dober tek.g3 45g4g425g42 

Nekaj o pršutu: Pršut ni ravno živilo, ki bi ga uživali samo zaradi zdravilnih učinkov, čeprav ni povsem brez njih. Vsebuje veliko kakovostnih beljakovin, ki telesu podarijo energijo, krepijo imunski sistem in hranijo mišice. Je tudi bogat vir vitamina A – zadosti kar 40 odstotkov dnevnih potreb po njem. Ta ščiti zdravje oči, tudi s tem, da preprečuje njihovo izsušitev in vnetje. Pršut vsebuje tudi nekaj vitamina C in železa.

Opozorilo: Pršut uživajte v omejenih količinah, saj vsebuje veliko nasičenih maščob in soli. Nasičene maščobe ogrožajo zdravje srca in ožilja, tudi tako, da zvišujejo raven holesterola v krvi. Preveč natrija viša krvni tlak in v telesu zadržuje vodo.

faganeli_prsut